www.Advocati.org

Адв. Мария П. Песийска – отличена за значителния й принос в синдикалното дело

Поздравяваме колегата адв. Мария П. Песийска – удостоена с Отличие за синдикален принос от НФТИНИ при КТ „Подкрепа“! „Стотици спечелени дела за хората на труда“ – четем в мотивите на Отличието, а си спомняме, че те всъщност са хиляди...

(30.04.2020) На свое тържествено събитие от 28.04.2020 г., Национална федерация Техническа индустрия, Наука, Информатика (НФТИНИ) при Конфедерацията на труда „Подкрепа“ (КТ „Подкрепа“) удостои нашата колега адв. Мария П. Песийска със специално Отличие за синдикален принос.

„За 25 години работа – четем в мотивите на синдикалната организация – адв. Мария Песийска превърна синдикалната кауза в своя лична мисия. Стотици спечелени дела за хората на труда. Заплетени преговори с Работодателите и техните юристи. Блестящи преговори, извънсъдебни спогодби, споразумения, меморандуми. Неоспорима юридическа и документна експертиза. И не на последно място – истинска житейска школа, през която минаха не един и двама млади юристи. За разлика от други адвокати, Песийска не отказа съдействие на никого, не отговори на никоя лошотия, не се разсърди за никоя грешка на стажантите; винаги отзивчива, търпелива, всеотдайна; съчетаваща твърда и непоколебима компетентност с неподправена деликатност и тактичност.

Такава я познаваме – нейните ученици, колеги и доверители. И докато учредяваме Отличието на НФТИНИ за синдикалнен принос, бързаме да го присъдим първо на нея; не само защото тя го заслужава истински, но също защото имаме нужда от пример като нейния; и от символи, които да ни напомнят за този пример; и от морални ориентири, които да ни помагат да не се отклоним от пътя, по който Песийска ни показа как се върви. Благодарим ти, Мария, от все сърце!“

Споделяме напълно позицията на синдикалните дейци – такава я познаваме Мария Песийска и ние в нашата адвокатска кантора. Радваме се от все сърце за полученото признание и пожелаваме на колегата още много професионални и човешки успехи!